In het advies van Schmeink en de Bruin (2013) is een aanklikmodel opgenomen. “De ondernemers zullen bij het aanklikmodel zelf in tijd en middelen aan activiteiten bij moeten dragen.” Dit houdt in dat er naast de gemeentelijke gelden ook geld uit de markt moet komen.

Hierbij hebben de zes gemeenten aangegeven dit te willen stimuleren door een verdubbelaar te hanteren. Financiering voor initiatieven uit de markt worden door de gemeenten verdubbeld.

Het aanklikmodel wordt momenteel op de volgende manier geactiveerd:

1. Lerend netwerk
Door eigen bijdragen voor workshops, seminars en netwerkbijeenkomsten. U als ondernemer betaalt bijvoorbeeld €20,- voor de workshop ‘optimaliseren website’. Met behulp van de ‘verdubbelaar’ leggen de gemeenten hier nog eens €20,- bij. Klik hier voor een overzicht van alle bijeenkomsten.

2. Gastheerschap
Alle toeristische ondernemers krijgen de mogelijkheid om te adverteren in het toeristische magazine dat gevormd wordt door de ‘werkgroep gastheerschap’of om te adverteren op de evenementenkalender (zomer versie).

Ook krijgt u de mogelijkheid om goed zichtbaar te zijn op onze website www.eropuitinfriesland.nl. U kunt hier kiezen voor een doorkliklink op de kaart of een banner op onder andere de homepagina.

Voor bovenstaande ‘gastheerschapsproducten’ zie deze menukaart.

3. Marketing
Bij dit derde speerpunt activeren we het aanklikmodel door bijvoorbeeld advertenties op inspiratiekaarten, (gezamenlijke) deelname aan beurzen en het BloggersEvent. Het activeren van het aanklikmodel is echter bij dit speerpunt wel het moeilijkst. Mocht u ideeën hebben hoe we het nog beter kunnen inzetten, dan horen we dat graag!

Hebt u vragen of ideeën over het aanklikmodel? We horen het graag!

.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s