Werkgroepen Inspiratiekaarten

Voor de vijf streekmerken willen we graag inspiratiekaarten maken zodat we deze kunnen uitdelen op beurzen, aan journalisten en natuurlijk aan bezoekers. Hiervoor zijn we op zoek naar leden voor in de verschillende werkgroepen. We zullen het dan hebben over het volgende: wat is het verhaal van de regio? En wat moet er precies op de kaart komen? We bepalen dit graag met u. Routes? Musea? Accommodaties? Eetgelegenheden? U roept het maar en wij zorgen ervoor dat het een mooi geheel wordt. Daarnaast denken we graag met u na over hoe we deze kaarten het beste kunnen verspreiden, hoe we de kaarten financieel dekkend kunnen krijgen en hoe we de inhoud online goed kunnen vertalen/weergeven.

Streekmerken
– Dokkum (icm Waddenzee werelderfgoed?)
– Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden
– Nationaal Park De Alde Feanen
– Nationaal Park Lauwersmeer (icm Waddenzee werelderfgoed?)
– Terpen icm Waddenzee werelderfgoed

Werkwijze
Elk streekmerk vormt zijn eigen werkgroep met ongeveer 6-8 toeristische ondernemers. Het idee is dat we in ieder geval twee keer samen komen. De eerste keer gaan we het hebben over de inhoud van de kaart. De tweede keer over de verspreiding eventuele advertentiemogelijkheden en de online vertaling. Misschien kunnen we de tweede keer ook wel al een concept van de kaart laten zien. Het volledige proces wordt samen met de werkgroepleden tijdens de eerste bijeenkomst bepaald.

Data
Data zijn nog niet bekend. Deze worden zodra de werkgroepleden bekend zijn per streekmerk geprikt met datumprikker. Locatie zal altijd in de buurt zijn.

Wat vragen we?
Tijdsinvestering: minimaal 2x twee uren voor een werkgroepbijeenkomst en ongeveer nog eens twee uren mail- of telefonisch contact/huiswerk.
Houding: open mindset, buiten de kaders durven denken en commitment – als u zich aanmeldt, gaan we ervan uit dat u beide keren aanwezig bent.

Wat bieden we?
Kennis: U zult versteld staan van de hoeveelheid leuke dingen die er in de regio te doen zijn. Elk werkgroeplid brengt kennis in en hierdoor krijgt u zelf ook nieuwe inzichten
Netwerk: De kans is groot dat er iemand in de werkgroep zit die u nog niet kent. Naderhand wel 🙂
Gezelligheid: Alhoewel het hard werken is, zorgen wij altijd voor wat lekkers bij de koffie en moet er ook gelachen worden!

 

Voor deze werkgroepen hebben de volgende personen zich al aangemeld:
Dokkum: Sjoerd de Hoop van Het Koetshuis, Lammert de Hoop van de Bonifatiuskapel, Jacob Bosma van It Fiskershuske en Museum Dokkum, Femmechien Reitsma van Hotel de Posthoorn, Paula Zijlstra van de wijkraad, Bert Reinders van de Hema in Dokkum, Rogier Peters van Drukkerij Douma, Bert Gommers van B&B Bloemenhoeve, Dorian Hofker van Bij de Pastorie en Maarten Mewe van de Schreiershoek.
Nationaal Landschap Noardlike Fryske Walden:
Hieke Wouda van Boerenthuis de Prikkebosk, Fokke Benedictus van Boerderijcamping Yn’e Lânsdouwe Karin Hoogterp van De Kruidhof, Wil Kooistra van  Theeschenkerij en B&B Jinkepaed en Hanneke Scherjon van De Schierstins 
Nationaal Park De Alde Feanen:
o.a. Cathrienus Herrema van Annage Skûtsjeverhuur, Harm Hollema van Verhuurbedrijf Hollema, Willy Okkema van Porto Casa en ’t Skippershûs, Aline de Jong van Camping de Stjelp, Jacob Nauta van De Wartenster, Gieneke Verhoeven van Museum Hert Fan Fryslan en Nienke Zandstra van Zeilschool De Veenhoop. In totaal hebben zich hier 17 ondernemers voor opgegeven. Deze werkgroep zit inmiddels vol.
Nationaal Park Lauwersmeer:
Liesbeth van der Berg van Staatsbosbeheer, Maaike van der Molen van Landal Esonstad en Rens Kalsbeek van Stichting Promotie Waddenland.
Terpen en werelderfgoed: 
Bert Gommers van B&B Bloemenhoeve, Dorian Hofker van Bij de Pastorie, Mient Holwerda van Terp Hegebeintum en Kirsten Zwijnenburg van Uytland.

Vragen? Schroom niet en stel ze via info@rmtnof.nl of bel Lisette Grasmeijer – 0657571341 / Elizabeth Pilat – 0647905036

————————————————————————————————————————-

Ik wil graag helpen bij:
(aanvinken wat van toepassing is)

Advertenties