Social Travel

Elke toerist doet het: voordat je een vakantie boekt, of een nieuw restaurant probeert vraag je vaak eerst vrienden en bekenden om ervaringen en beoordelingen. Daarnaast check je misschien ook de mening van onbekenden op sites als Zoover en Tripadvisor.

Door: Lisette Grasmeijer

Maandagavond 9 maart 2015 was de inspirerende avond Social Travel bij Buitenplaats It Wiid in Earnewâld. Diverse Friese regio’s sloegen de handen in één en boden ruim 150 toeristische ondernemers kennis omtrent dit nieuwe thema.

Thomas Landen van Revinate verzorgde het plenaire gedeelte en gaf uitleg over het geven / krijgen van reviews in het algemeen en wat toeristische ondernemers hier wel én juist niet mee kunnen doen. Wist u dat ruim 70% social media (Facebook, Tripadvisor) als vakantiebestemming-zoekmachine verkiest boven Google? Daarbij geeft 52% van de Facebookgebruikers aan dat de vakantiefoto’s van vrienden inspiratie bieden tijdens het zoeken naar hun eigen vakantiebestemming? Feiten om over na te denken!

Na de pauze -die uiteraard werd gebruikt om volop te netwerken- konden deelnemers kiezen uit twee lezingen. Lobke Elbers van Travelnext hielp ondernemers bij diverse social media kanalen. Ze vertelde hoe je goede content schrijft en hoe je interactie met je publiek kan verkrijgen. Daarnaast bracht ze nieuwe trends zoals #instawalk naar voren. Een leuk initiatief voor stad en regio!

Marthijn Tabak van Zoover ging specifiek in op de reviews. Aan welke eisen moet een review voldoen wil het door de ‘keuring’ van Zoover komen? Ook vertelde hij dat 61% eerder boekt na het lezen van reviews. Voor ondernemers kan het dus erg waardevol zijn om beoordelingen te hebben.

Tijdens de borrel was er genoeg om over na te denken. Over de inhoud van de verschillende sessies verschilden de meningen. Echter, over één ding was iedereen het eens: deze samenwerking tussen de verschillende regio’s en Merk Fryslân was een succes en is voor herhaling vatbaar!

Hieronder vindt u de presentaties:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s