Het eerste speerpunt van Stichting RMT is het faciliteren van een ‘lerend netwerk’. Kennisbijeenkomsten met verschillende thema’s worden voor toeristische ondernemers georganiseerd om zo goed mogelijk op de hoogte te zijn. Uiteraard is er ook ruimte voor inspiratie om elkaar beter te leren kennen (netwerken).

Activiteiten lerend netwerk najaar 2016/voorjaar 2017

Hieronder de menukaart voor de aankomende lerend netwerk-bijeenkomsten. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in januari/februari 2017. De data worden in overleg gepland via een datumprikker (met uitzondering van de cursus Duits en Engels). Een bijeenkomst gaat door als minimaal zes ondernemers zich ervoor hebben aangemeld.

1. Cursus Duits spreken
Veel Duitse toeristen komen tijdens hun vakanties naar Noordoost Friesland. Dit vereist kennis van de Duitse taal bij toeristische ondernemers. De cursus Duits spreken wordt georganiseerd in samenwerking met Museum Dokkum. Het lesmateriaal is de Duitstalige versie van het Magazine van RMT.
Data (5 keer): 10 en 24 januari,  7 en 21 februari en 7 maart
Tijd: 13.00-15.00
Locatie: Hellinghûs Dokkum, Zuiderbolwerk 79

2. Facebook adverteren
Veel ondernemers vinden adverteren via Facebook lastig. Hoe werkt het eigenlijk en hoe bereik je de juiste doelgroep? Op deze vragen wordt een antwoord gegeven tijdens de workshop ‘Facebook adverteren’. De workshop vindt plaats op 25 januari en heeft dus inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier de presentatie.

3. Workshop(s) seizoensverlenging
Samen met andere toeristische ondernemers nadenken over de vraag: “Hoe zorgen we voor meer boekingen in het voor- en naseizoen?” – Door de te weinig aanmeldingen gaat deze workshop niet door

4. Google Analytics
Wie bezoekt je website? Voor hoe lang? En waar komt die bezoeker vandaan? Google Analytics weet het antwoord. Tijdens deze workshop leer je werken met Google Analytics. De workshop vindt plaats op 1 februari en heeft dus inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier de presentatie.

5. Hoe kom je in de media?
Hoe schrijf je een persbericht? Wie zet je op je perslijst? Tijdens deze workshop leer je hoe je met je bedrijf in de media kunt komen. – Door de te weinig aanmeldingen gaat deze workshop niet door

Ander cursus aanbod in de regio
Naast het cursusaanbod van RMT organiseren onze partners ook workshops, onder andere over website-optimalisatie, gastheerschap en taalcursussen. Klik hier voor een overzicht van cursussen in de provincie Friesland.

Ook Merk Fryslan, in samenwerking met de provincie, is bezig om een provinciaal aanbod te ontwikkelen voor toeristische ondernemers. Zodra dit bekend is, zullen we het op deze pagina delen. Meer informatie vindt u alvast op deze pagina.

Aanmelden voor de activiteiten van het Lerend Netwerk van RMT kan via onderstaand contactformulier. Aanmelden is voor dit seizoen niet meer mogelijk.

———————————————————————————————————————————

Ik meld mij graag aan voor:

 

Presentaties van de activiteiten 2014/2015

In het najaar van 2014 en voorjaar van 2015 vond het eerste seizoen van het ‘lerend netwerk’ plaats, met verschillende workshops, lezingen en netwerkbijeenkomst. Informatie hierover en de presentaties vindt u onder deze link. 

Advertenties

2 gedachtes over “Lerend netwerk

 1. Beste Elisabeth en Lisette,

  Wat ziet dit er allemaal goed uit zeg!
  Mag ik, als bedrijf uit de zuidelijke Friese Wouden, ook deelnemen aan de workshops?
  Ik heb er wel belangstelling voor!

  Vriendelijke groet,
  Maaike Ploeg,
  De Turfhoeke, Gorredijk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s