Wol in de hoofdrol

1. Algemene informatie over het project

Het project is een weeframenproject. Wij willen met snoeihout weeframen maken die geplaatst kunnen worden in diverse gemeenten in Noordoost Friesland. Wij willen bedrijven, scholen en instellingen uitnodigen om een weefraam te maken. Het thema van de weeframen is: Iepen Mienskip. Wol van het Friese melkschaap willen we ook graag met dit project promoten. Verder vindt er een textiel en materialenmarkt plaats op It Dreamlân in Kollum. Om het ambacht weven te promoten tijdens dit evenement wordt er samen met weefnetwerk een week van het weven georganiseerd van 25 mei t/m 3 juni 2018.

2. Wanneer vindt het project plaats?

De start is 25 mei 2018

Week van het weven 25 mei t/m 3 juni 2018

Textielmarkt op 26 en 27 mei

3. Wat is de status van het project?

We zijn bezig met de organisatie en het project is nog niet in kanen en kruiken. 5 oktober 2017 is er een vergadering in Drachten waar we de wevers van het noorden hebben uitgenodigd om dit project verder te bespreken. Er zijn al diverse leveranciers benaderd voor de textielmarkt op 26 en 27 mei op de camping. Gesprekken geweest met de gemeente Kollumerpomp voor vergunningen en de opening van het evenement op 26 mei. Vraag aan de gemeente gesteld inzake het snoeihout/takken.

4. Waar kunnen deelnemers van het Inspiratiefestival het project mee helpen?

Wij zoeken deelnemers die mee willen doen aan dit project. Wij willen dit project gaan starten op de diverse scholen in het gebied en hopen op sponsoring. Het thema Iepen Mienskip uitdragen door middel van de weeframen dat is wat we graag willen doen. En daar hebben we hulp bij nodig van u allen!

5. Waarom bij deze projecttafel aanschuiven?

Dit is een unieke manier om te laten zien wat en waar Iepen Mienskip voor staat. Het promoten van het mooie gebied waar u in woont en het promoten van het Friese melkschaap aan de textielliefhebbers.

6. Website

www.wolindehoofdrol.nl

Advertenties