Portraits & Paradise

 

1. Algemene informatie over project

Als dorp Augustinusga organiseren we in 2018 een cultureel programma rondom Willem Bartel van der Kooi. Het is dan namelijk 250 jaar geleden dat de kunstschilder in Augustinusga op 13 mei 1768 werd geboren. Zijn werken worden tentoongesteld in diverse musea, waaronder het Rijksmuseum.

Samen met het evenement Kulturele Haadstêd 2018 is dit een unieke mogelijkheid om aan inwoners van de regio en andere geïnteresseerden deze Stynsger op de kaart te zetten met dit culturele programma. Het programma bestaat onder andere uit een theaterspektakel, een sportief evenement en een culturele route door Stynsgea. Daarnaast is de organiserende projectgroep Portraits & Paradise met diverse musea in overleg om werken van Willem Bartel van der Kooi te exposeren in het voorjaar van 2018.

De gemeente Achtkarspelen heeft Augustinusga symbolisch uitgeroepen tot Kultureel Haaddoarp van Gemeente Achtkarspelen. De eerste raadvergadering van de gemeente vindt in 2018 plaats in de Augustinikerk van het dorp.

De intentie van dit project is de bekendheid van kunstenaar Willem Bartel van der Kooi te vergroten. We willen bereiken dat Willem Bartel van der Kooi zorgt voor verbinding binnen de regio, wanneer mensen elkaar ontmoeten tijdens de culturele evenementen. En door samenwerking tussen verenigingen en organisaties. Zo levert het project een bijdrage aan het op de kaart zetten van Noordoost Fryslân.

 2. Wanneer vindt het project plaats?

Gedurende 2018 worden diverse culturele evenementen georganiseerd.

3. Wat is de status van het project?

De organisatie van een aantal evenementen is gestart en voor een aantal zijn we nog in gesprek met partners uit de regio.

4. Waar kunnen deelnemers van het Inspiratiefestival het project mee helpen?

We willen vooral verbindingen creëren binnen de regio. We zijn op zoek naar partners om een arrangement samen te stellen waarmee we een gezamenlijk voordeel kunnen bieden aan bezoekers van Noordoost Fryslân. Op deze manier willen we meer bezoekers genereren voor de gehele regio tijdens KH2018.

Vanzelfsprekend staan we open voor sponsoring van de diverse activiteiten tijdens KH2018.

5. Waarom bij deze projecttafel aanschuiven?
Kunstenaar Willem Bartel van der Kooi heeft eind 18e eeuw en begin 19e eeuw veel betekend voor de regio Noordoost Fryslân. Nu, 250 jaar later, is Willem Bartel van der Kooi opnieuw gastheer voor deze prachtige regio. Dit realiseren we alleen in samenwerking met u, ondernemers en vertegenwoordigers van organisaties. Zo kunnen we samen zorgen voor een win-win situatie. Wij staan open voor alle mogelijke ideeën.

Feel jo wolkom. Wy sjogge jo graach.

6. Website

Facebook: @willembartelvanderkooi
Twitter: @wbvanderkooi
Instagram: @willembartelvanderkooi

 

Advertenties