Paardendagen van Driezum – Wâlterswâld – Damwâld

 

1.Algemene informatie over het project

De Paardendagen van Driezum – Wâlterswâld – Damwâld , georganiseerd door de Stichting Paardendagen Driezum-Wâlterswâld trekken elk jaar duizenden bezoekers. Op de vrijdag komen 150 aanspanningen met honderden paarden en ponys uit Nederland en België naar de dorpen om deel te nemen aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon. Een unieke menwedstrijd waar 11 fraai aangeklede hindernissen in 3 dorpen, gelegen in de mooie Friese Wouden de basis vormen voor het kampioenschap.

Op de zaterdag (altijd de laatste zaterdag in juli) is traditiegetrouw de Boerendag in Wâlterswâld. Het programma van de Boerendag is zeer gevarieerd met veel attracties voor jong en oud. De jaarlijkse Rundveekeuring van Noord Fryslân en de provinciale Geitenkeuring van Fryslân worden dan gehouden. Verder: het Open Fysk Kampioenschap Friese Stabij en Wetterhoun, de Boerenmarkt, het Kinderplein, oude ambachten, oldtimers, theater, muziek, demos en een diversiteit aan Paardenkrachten en show op het terrein en tijdens de Paardenkrachtenshow.

2. Wanneer vindt het project plaats?

26, 27 en 28 juli 2018

3. Wat is de status van het project?

De Paardendagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement. Het grootste evenement van de gemeente Dantumadiel.

4. Waar kunnen deelnemers van het Inspiratiefestival het project mee helpen?

De Paardendagen groeien uit tot een kwalitatief hoogwaardig evenement. Je hoeft al lang niet meer paardengek te zijn om hier prachtige dagen te beleven. De organisatie is in handen van vrijwilligers en de dagen kunnen alleen georganiseerd worden door medewerking van sponsoren. Daar zijn we naar op zoek.

5. Waarom bij deze projecttafel aanschuiven?

Wij hopen steeds meer bezoekers te mogen verwelkomen en dan is het van belang dat we kunnen vertellen waar we voor staan en wat er zoal gebeurd tijdens de dagen.

6. Website

http://www.paardendagen.nl

Advertenties