Brommels!

1. Algemene informatie over het project

Brommels! is bramen plukken in boerenland. Zoveel je lust! Tot je er paars van ziet. Zo zet Brommels! een oude Friese traditie terug op de kaart. Sneupend naar lekkers in de houtwallen, maakt het publiek kennis met het Nationale Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Zo leert het op een bijzondere wijze de waarde van dit coulisselandschap kennen. Maar Brommels! is meer. Op diverse locaties in de regio Burgum-Buitenpost-Boelenslaan wordt het publiek getrakteerd op tal van activiteiten in het teken van de braam, het landschap of meer algemeen eerlijk eten en de Wâldpykcultuur. In 2018 staat de rijke schat aan overgeleverde volksverhalen centraal. Inspirerend voor jong en oud. Bijzondere plekken en historische figuren krijgen een belangrijke plek in het programma. Publiek zal vooral zelf aan de slag gaan. Het draait om ontmoeten, ontdekken en doen. Boeren, ondernemers, verenigingen en inwoners uit Brommelslân geven gezamenlijk concrete invulling aan het programma. Zij zijn gastheer/gastvrouw en tijdens het festijn hèt gezicht van Brommels!

2. Wanneer vindt het project plaats?

Het vierde weekend van augustus: 25 en 26 augustus.

3. Wat is de status van het project?

Verschillende deelnemers van Brommels! en de stichting Dam Jaarsma zorgden in 2017 voor de aftrap. In 2018 willen we in ieder geval ook:

  • Nachtvoorstelling(en)in het landschap. De nacht met zijn schaduwen en geluiden is ideaal voor sterke verhalen
  • Wedstrijd film een volksverhaal in het landschap. Vooral op sociale media
  • Overnachten bij Wâldpiken. Ook s nachts bezoekers gastvrij onthalen.
4. Waar kunnen deelnemers van het Inspiratiefestival het project mee helpen?

Voor deze extra feestelijke editie van Brommels! willen we graag flink uitpakken. Dat vraagt extra organisatiekracht en uitbreiding van promotionele en financiële middelen. We zoeken partners uit de cultuur-, onderwijs-, natuur- en milieubeheer en de recreatie- en toerismebranche om samen invulling te geven aan Brommels! 2018. Ziet u een rol voor uzelf, uw bedrijf of uw organisatie weggelegd? We horen het graag!

5. Waarom bij deze projecttafel aanschuiven?

Is het niet prachtig om tijdens Brommels! de bezoekers van Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad 2018 gastvrij te onthalen om samen met hen van onze mooie Noardlike Fryske Wâlden te genieten?

6. Website

http://www.brommelsfestijn.nl

Advertenties