7-daagse Werelderfgoed pakketreis

1. Algemene informatie over het project

In 2018 organiseert Waddengoud als pilot tweemaal een 7-daagse Werelderfgoed pakketreis. Doelgroep is zowel de Nederlandse als Belgische en Duitse toerist. Verschillende elementen op en aan het wad worden als pakket in één reis met zes overnachtingen aangeboden. Per reis zijn minimaal 20 gasten nodig om de overtocht naar Terschelling met een zeilschip mogelijk te maken. Tijdens de 7-daagse reis is er ruimte voor toeristische activiteiten die een link hebben met Werelderfgoed Waddenzee. Het pakket bestaat tot dusver uit de volgende onderdelen:

 • Sense of Place: Bijzondere landschapskunst in en bij het Wad, een van de hoogtepunten van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Friesland 2018 (3 nachten)
 • Onderweg met een traditionele zeilschip (De Willem Jacob) en droogvallen op het Wad voor de kust van Terschelling
 • Een programma van Waddengoud dorp Oosterend (Terschelling) (3 nachten)
  2. Wanneer vindt het project plaats?

  Van 1 juni tot en met 7 juni 2018. Van 10 september tot en met 16 september 2018

  3. Wat is de status van het project?

  Het programma is in grote lijnen klaar. Er wordt gewerkt aan een marketingplan. Er is reeds samenwerking met een Duitse reisorganisatie (Reisen met Sinnen) die gasten gaat werven op de Duitse markt. Daarnaast wordt de reis in Nederland en België op de markt gezet. De bedoeling is om na het pilotjaar 2018 te gaan opschalen en ook individuele reizen te gaan aanbieden.

  4. Waar kunnen deelnemers van het Inspiratiefestival het project mee helpen?

  Voor de overtocht met de Willem Jacob vanaf Holwerd hebben we per keer minimaal 20 gasten nodig. Voor deze gasten hebben we aan de Waddenkust accommodaties nodig die aan de Waddengoud standaards (Persoonlijk en streekeigen Gastheerschap, Duurzaamheid en Kwaliteit) kunnen voldoen. Voorbeeld: Lytshuis Zilver, Paesens. Bij de reis wordt uitgegaan van 1 nacht overnachten in een hotel in Harlingen en twee nachten in omgeving Holwerd. Uiteraard wordt meedenken ook over het programma op prijs gesteld.

  5. Waarom bij deze projecttafel aanschuiven?

  Ondernemers met een toeristische accommodatie vinden bij ons mogelijkheden voor een nieuw afzetkanaal voor hun diensten en onderscheidend vermogen (Werelderfgoed Waddenzee). Ook is er nog ruimte voor het inpassen van unieke toeristische activiteiten die te maken hebben met Werelderfgoed Waddenzee, ook aanbieders daarvan zijn aan onze tafel welkom!

6. Website

http://www.waddengoud.nl/

Advertenties