Uitnodiging Inspiratiefestival LF2018

In 2018 is Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa! Benieuwd welke mogelijkheden dit voor u biedt? Kom dan naar het Inspiratiefestival op 2 oktober 2017 in Feanwâlden! Toeristische ondernemers, projectorganisatoren en andere belangstellenden uit Noordoost Friesland zijn van harte welkom! Dit festival wordt georganiseerd door Leeuwarden-Fryslân 2018, Gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, DDFK en Stichting RegioMarketing Toerisme.

Nog een paar maanden en Leeuwarden-Fryslân is Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018). In Noordoost Friesland staan bijna 150 (!!) projecten op stapel. Graag brengen wij toeristische ondernemers in contact met organisatoren van projecten en vice versa.

Waarom
Een deel van de ingediende LF2018 projecten heeft een toeristisch component in zich. Denk hierbij aan routes, verblijf en bijvoorbeeld horeca. Soms weten projectorganisatoren de toeristische ondernemers goed te vinden, soms mist deze kennis en verbinding en worden zaken opnieuw bedacht en uitgevoerd. Voor de deelnemers is het interessant om te weten wat er verderop in de regio gebeurt. Want partijen kunnen elkaar onderling versterken.

Daarnaast is bij bijna alle projecten publiek welkom. Uit de regio (inwoners), uit Noord-Nederland (dagrecreatie) of van verder (verblijfstoeristen).  Deelnemers aan deze bijeenkomst kunnen elkaar helpen bij de marketing. Ook zijn er diverse stakeholders aanwezig die tools en hulp bieden bij zowel de projectmarketing als toeristische marketing – zie ook het conceptprogramma hieronder.

Wanneer en wat
Op maandag 2 oktober van 16.00 – 22.00 uur organiseren we daarom het Inspiratiefestival in Feanwâlden (op het terrein van Boerderij de Omleiding). Er zijn lezingen van stakeholders, een markt met informatie, interactieve sessies met organisatoren van projecten en evenementen en natuurlijk lekkere hapjes, drankjes en muziek/theater. Tijdens deze dag combineren we het nuttige met het aangename!

De bijeenkomst bestaat uit twee delen. ’s Middags zijn er plenaire presentaties. ’s Avonds kunnen projectorganisatoren kennismaken met collega-organisatoren en toeristische ondernemers in een interactieve setting.  Van 18.00 tot 19.00 uur kunnen deelnemers gratis mee-eten.

U bent welkom om beide delen bij te wonen en mee te eten. Eén deel -eventueel in combinatie met eten- is ook mogelijk. Geef uw voorkeur aan in onderstaand inschrijfformulier.

Het conceptprogramma ziet er als volgt uit:

  • 15.45 uur – Inloop deel 1 met koffie/thee
  • 16.15 uur – Start presentaties door o.a. Leeuwarden-Fryslân 2018 en Merk Fryslân
  • 18.00 uur – Eten en netwerken
  • 19.00 uur – Inloop deel 2 met koffie/thee
  • 19.30 uur – Aftrap avondprogramma
  • 19.45 uur – Maak kennis met projecten (in interactieve setting)
  • 21.30 uur – Pitches stakeholders
  • 22.00 uur – Netwerkborrel

Benieuwd naar de #LF2018 projecten in Noordoost Friesland? Wilt u weten hoe u zich optimaal kunt voorbereiden voor Leeuwarden-Fryslân 2018? Of zoekt u gewoon inspiratie en een (nieuw) netwerk? Geef  u dan snel op! Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Aanmelden via onderstaand contactformulier is verplicht.

Aanmeldformulier