Maandagavond 2 oktober 2017 vond het Inspiratiefestival LF2018 plaats in Earnewâld. 20 (mienskips)projecten uit Noordoost hebben zich gepresenteerd. Lees hier het verslag van de avond. Hieronder leest u meer over de uitnodiging en informatie die vooraf is verstrekt.

——————————————————————————————————————————————-

Uitnodiging Inspiratiefestival LF2018

In 2018 is Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa! Benieuwd welke mogelijkheden dit voor u biedt? Kom dan naar het Inspiratiefestival op 2 oktober 2017 in Earnewâld! Toeristische ondernemers, projectorganisatoren en andere belangstellenden uit Noordoost Friesland zijn van harte welkom! Dit festival wordt georganiseerd door Leeuwarden-Fryslân 2018, Gemeenten Tytsjerksteradiel, Achtkarspelen, DDFK en Stichting RegioMarketing Toerisme.

Nog een paar maanden en Leeuwarden-Fryslân is Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018). In Noordoost Friesland staan bijna 150 (!!) projecten op stapel. Graag brengen wij toeristische ondernemers in contact met organisatoren van projecten en vice versa.

Waarom
Een deel van de ingediende LF2018 projecten heeft een toeristisch component in zich. Denk hierbij aan routes, verblijf en bijvoorbeeld horeca. Soms weten projectorganisatoren de toeristische ondernemers goed te vinden, soms mist deze kennis en verbinding en worden zaken opnieuw bedacht en uitgevoerd. Voor de deelnemers is het interessant om te weten wat er verderop in de regio gebeurt. Want partijen kunnen elkaar onderling versterken.

Daarnaast is bij bijna alle projecten publiek welkom. Uit de regio (inwoners), uit Noord-Nederland (dagrecreatie) of van verder (verblijfstoeristen).  Deelnemers aan deze bijeenkomst kunnen elkaar helpen bij de marketing. Ook zijn er diverse stakeholders aanwezig die tools en hulp bieden bij zowel de projectmarketing als toeristische marketing – zie ook het conceptprogramma hieronder.

Wanneer en wat
Op maandag 2 oktober van 16.00 – 22.00 uur organiseren we daarom het Inspiratiefestival in Earnewâld (Bij De Buitenplaats). Er zijn lezingen van stakeholders, een markt met informatie, ronde tafel gesprekken met organisatoren van projecten en evenementen en natuurlijk lekkere hapjes, drankjes en muziek/theater. Tijdens deze dag combineren we het nuttige met het aangename!

De bijeenkomst bestaat uit twee delen. ’s Middags zijn er plenaire presentaties. ’s Avonds kunnen projectorganisatoren kennismaken met collega-organisatoren en toeristische ondernemers in een interactieve setting.  Van 18.00 tot 19.00 uur kunnen deelnemers gratis mee-eten.

U bent welkom om beide delen bij te wonen en mee te eten. Eén deel -eventueel in combinatie met eten- is ook mogelijk. Geef uw voorkeur aan in onderstaand inschrijfformulier.

Het programma:

  • 15.45 uur – Inloop deel 1 met koffie/thee
  • 16.15 uur – Plenaire presentaties door o.a. Leeuwarden-Fryslân 2018, Merk Fryslân en Stichting RegioMarketing Toerisme
  • 18.00 uur – Eten en netwerken
  • 19.00 uur – Inloop deel 2 met koffie/thee
  • 19.30 uur – Aftrap avondprogramma
  • 19.50 uur – Tafelgesprekken met projecten (3 rondes)
  • 22.00 uur – Netwerkborrel

Middagprogramma

De bijeenkomst start met een presentatie van Leeuwarden-Fryslân 2018. Directeur Tjeerd van Bekkum praat u bij over de laatste stand van zaken. Qua programmering zal hij een tipje van de sluier toelichten. Het gehele programma wordt op 3 oktober  aanstaande in Leeuwarden bekend gemaakt.

Campagneleider Hanita van der Schaaf van Merk Fryslân presenteert vervolgens de toeristische kansen. Zij vertelt hoe u kunt aanhaken bij de provinciale marketing en hoe u optimaal profiteert van de titel Culturele Hoofdstad van Europa.

Tot slot licht Elizabeth Pilat, regiomarketeer van Noordoost Friesland en dagvoorzitter, kort toe wat Stichting RegioMarketing Toerisme de afgelopen periode heeft gedaan en de komende tijd gaat doen.

Avondprogramma

’s Avonds zijn er drie rondes van twintig minuten waarin u het gesprek met cultuurmakers aangaat. U heeft de keuze uit 20 projecten:

1.     Santiago aan het Wad (Waddenkust)

2.     Muziekspektakel Titus (Dokkum)

3.     Tulpenstad Dokkum (Dokkum)

4.     Wol in de hoofdrol (Kollumerpomp Waddenkust)

5.     De witte Papoea terug in Wierum (Wierum)

6.     Ruurd Wiersma Experience (Burdaard)

7.     7 Daagse Werelderfgoedreis (Waddenkust)

8.     Symfonie of Soils (Oosterwolde)

9.     Paardendagen Driezum-Wâlterswâld (Driezum-Wâlterswâld)

10.  De Nije Miensker (De Friese Wouden)

11.  Keningsmiel Veenklooster (Veenklooster)

12.  Silence of the Bees (Buitenpost – De Friese Wouden)

13.  Park Vijversburg (Tytsjerk)ss

14.  Under de toer – Paad Wûnderdokter (Jistrum)

15.  Jeugdcultuurschool ‘Het Achterland’ (Burgum)

16.  Portraits & Paradise (Augustinusga – De Friese Wouden)

17.  Brommels Bramenfestijn (De Friese Wouden)

18.  Fete de la Nature (De Alde Feanen)

19.  Ljochtstill (Earnewâld)

20.  Boulevard of broken and unbroken dreams (Garyp)

Lees de informatie over de twintig projecten alvast thuis door op de linkjes te klikken en bepaal vooraf alvast met welke projecten u op 2 oktober in gesprek wilt gaan. Zo kunt u bij binnenkomst snel een weloverwogen keuze maken en voorkomen we rijen bij de inschrijfbalie.

 

Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Aanmelden via onderstaand contactformulier is verplicht.

Aanmeldformulier

 

 

Advertenties