Op 26 en 27 augustus 2017 organiseren we een persreis naar De Friese Wouden. Waar je in het westen en midden van Friesland vooral meren vindt, toont de zuidoosthoek van Friesland een ander gezicht. Kleinschalige landschappen met mooie bossen, houtwallen, heideveldjes, graslanden en kronkelende beken wisselen elkaar af.

Waar is het?
De accommodaties, restaurants en activiteiten tijdens deze persreis bevinden zich in en rondom het Nationaal Landschap De Noardlike Fryske Walden.

Schermafdruk 2017-04-22 11.14.32

Wat ga je doen?
Alle deelnemers aan de persreis stellen op basis van keuzemogelijkheden zelf hun programma samen. Voor elk dagdeel kun je kiezen uit een aantal activiteiten. Wij maken op basis van jouw voorkeuren een programma op maat. Zo kan elke blogger/journalist datgene ondernemen wat bij zijn of haar blog past.

In het programma zitten twee vaste (en verplichte) onderdelen. Op zaterdag lunchen we gezamenlijk. En op zondag -in de namiddag- sluiten we samen het programma af.  Tijdens deze momenten is er voldoende tijd om elkaar beter te leren kennen.

In het gebied zijn diverse (boeren)campings, B&B’s en hotels. Geef bij de aanmelding jouw wensen aan. Dan doen wij ons best om deze te verwezenlijken. Daarnaast is het hoogstwaarschijnlijk mogelijk dat je vrijdagavond al incheckt bij je accommodatie – mocht je dit wensen. Je hebt dan ’s avonds de tijd om het bedrijf en de ondernemer te leren kennen.

Programma wandelen en fietsen
Het gebied leent zich uitstekend om lange wandelingen en mooie fietstochten te maken. In het programma nemen we diverse routes op door bijvoorbeeld de toeristische trekpleisters Bakkeveen en Beetsterzwaag. Maar je kunt ook een Foodwalk lopen vanaf Botanische tuin de Kruidhof. Ook bieden we wandelliefhebbers een primeur: in 2018 opent het LAW Streekpad Noardlike Fryske Walden. Jij kunt nu al een stukje -met gids die alles over de route en het Nationaal Landschap weet- lopen!

Welke route(s) je ook kiest, we proberen er altijd een cultureel uitstapje in te verwerken. Bijvoorbeeld naar kleinschalige musea zoals Themapark De Spitkeet, het klompenmuseum of  een bezoek aan een State of Stins met een roodbaardtuin. Maar denk ook aan een wijngaard of het verhalenhuis van Dam Jaarsma. Uiteraard is het ook mogelijk om een bezoekje te brengen aan een locatie van het Brommels Bramenfestijn of aan het DoDo Festival In Bakkeveen.

Programma cultuur en water
De Friese Wouden heeft meer dan alleen kleinschalige musea. Momenteel staat cultureel Nederland in het teken van De Stijl (bekend van Mondriaan). In Museum Dr8888 vindt je hierover diverse exposities en je kunt een wandeling door de papegaaienbuurt maken.

Daarnaast is ‘water’ een typisch Fries thema. Daarom bieden we je de mogelijkheid om te gaan skûtsjesilen of om met een sloep een bijzondere electric-only route te varen.

Mocht je al struinend over www.eropuitinfriesland.nl andere leuke activiteiten tegen komen. Laat het ons weten. Wellicht kunnen we het in je programma inpassen!

Eten
Zaterdagmiddag lunchen we gezamenlijk op een centrale locatie. Zaterdagavond dineer je met een kleine groep collega’s nabij je accommodatie. Het restaurant heeft een bijzonder verhaal, serveert gerechten met streekproducten of staat op een unieke locatie. Zondagmiddag lunch je in de buurt van je gekozen activiteiten en zondagmiddag sluiten we gezamenlijk af met een borrel en goed gevulde borrelplank of daghapje op een centrale locatie. Ontbijten doe je bij je accommodatie.

Tijdschema (onder voorbehoud)

Vrijdag 25 augustus
20.00 uur Inchecken bij accommodatie

Zaterdag 26 augustus
09.00 – 11.30 uur Activiteit
12.00 – 14.30 uur Gezamenlijke lunch
15.00 – 18.00 uur Activiteit
19.00 uur Diner

Zondag 27 augustus
09.00 – 11.30 uur Activiteit
12.00 – 13.00 uur Lunch
13.30 – 15.00 uur Activiteit
15.30 uur Gezamenlijke afsluiting
18.00 uur Einde

Lijkt deze persreis je interessant voor je medium of blog? Denk je mooie verhalen te kunnen maken? Bekijk dan hier de voorwaarden en meld je aan!

Advertenties