Beste Blogger,

Wij heten je 25-27 augustus 2017 van harte welkom in De Friese Wouden. Samen met Wanda WandeltMyfootprintsWandelvrouwGezin op ReisTravelvibeBijzonder PlekjeKleine WereldreizigerCloseDream the WorldLifelicious en hoogstwaarschijnlijk Soetkees ga je deze onontdekte Friese regio verkennen.

Zoals je in het conceptprogramma kunt lezen, hanteren we een tweetal vaste programma-onderdelen. We verwachten dat alle bloggers hier aan mee doen en dus op tijd aanwezig zijn.

  • Zaterdagmiddag – lunch
  • Zondag namiddag – afsluiting

Voor de rest van het weekend kun je zelf je programma samenstellen. Wil je voor aanstaande maandag 12  juni, 09.00 uur jouw voorkeuren aangeven d.m.v. onderstaande formulier? Dan gaan wij ons uiterste best doen om je wensen te vervullen 🙂

Toelichting programmakeuzes

Primeur LAW Streekpad
Begin 2018 opent een nieuw ‘Lange Afstand Wandelpad’, genaamd ‘Het Streekpad Noardlike Fryske Wâlden’. Dit pad is bijna 150 kilometer lang en kenmerkt zich door het unieke coulisselandschap. Op zaterdagochtend 26 augustus ga je met een gids het gebied in. Je maakt een mooie wandeling over een gedeelte van het pad en krijgt daarmee de primeur!

E-sloepvaren Bûtenfjild
In Friesland is in juni 2017 de tweede electric-only sloepenroute geopend. Deze route bevindt zich in het unieke natuurgebied BûtenfjildJe krijgt een elektrische sloep mee van Jachthaven ’t Eibertsnêst en gaat zelf op pad. De app IziTravel leidt je langs de mooiste plekjes en laat je onderweg een aantal streekverhalen horen. Je kunt deze activiteit doen op zaterdagmiddag 26 augustus.

Botanische tuin De Kruidhof
Deze tuin in Buitenpost herbergt 2.000 planten op 3,5 hectare verdeeld over 17 thematuinen. De Kruidhof beschikt over de grootste geneeskruidencollectie van West-Europa, maar biedt ook educatieve rondleidingen voor jong en oud. Daarnaast is er een mooie speeltuin voor de kleinsten en kun je vanaf de ingang de Foodwalk starten. Je bent van harte welkom bij De Kruidhof op zondagochtend 27 augustus.

Museum Dr8888
In 2017 staat het museum volledig in het teken van ‘De Stijl’. Tijdens de persreis is er de expositie: ‘De stijl en expressionisme in de tropen, Sandberg, Rietveld, Chris en Lucina Engels op Curacao’. Na een bezoek aan deze expositie start je met een gids de stadswandeling door Drachten waarbij je eindigt in de Papegaaienbuurt. Hier komen de primaire kleuren van De Stijl naar voren. Je kunt deze activiteit doen op zondagmiddag 27 augustus.

Wandelen en fietsen
Elk dagdeel kun je kiezen voor een wandel- of fietsroute. Afhankelijk van je andere keuzes, zoeken wij een interessante route voor je uit. We houden daarbij rekening met de insteek van je blog/medium en de locatie (zodat je niet teveel reistijd kwijt bent). Aan elke route koppelen we een leuke activiteit die past bij jouw blog/medium. Dit kan een bezoek zijn aan een museum, wijngaard, state, park of leuke (kinder)activiteit.

Verras me
Omdat de groep schrijvers erg divers is, bieden we de keuze ‘verras me’ aan. Als je hiervoor kiest, zoeken wij een activiteit waarvan wij denken dat deze past bij jouw blog/medium. Als je graag verrast wil worden, dan moet je deze optie zeker aanvinken!

Vrije tijd
Uit ervaring weten we dat bloggers/journalisten graag voldoende tijd hebben om de omgeving zelf te ontdekken. Op vrijdagavond is er geen programma en kun je je accommodatie verkennen en de eigenaar beter leren kennen. Mocht je echter ook zelf het gebied in willen dan staat dat je vrij. Vink deze optie aan en de invulling is aan jou. Inspiratie nodig? Je vindt het hier. Uiteraard kun je deze optie ook gebruiken om een kijkje te nemen op één van de vele kleinschalige festivals zoals DoDofestivalVoorbij de Grens en BrommelsDit laatste festival kun je ook als keuze aanvinken voor zaterdagochtend 26 augustus. Wij zorgen dan dat er een gids voor je klaar staat die je helpt bij het bramenplukken.

Vul onderstaand je voorkeuren in, graag voor maandag 12 juni, 09.00 uur. Wij doen ons best om een passend programma voor jou samen te stellen!

Advertenties